Dagens kakaHelt vanlig sockerkaka, eller kanske man ska säga tigerkaka även om mönstret mer ser ut som en svamp eller nått. Hur som helst var den god i alla fall.

Verktyg

TisdagsTema pressenteras varje tisdag ett tema som man ska lägga upp en bild till. Det här tyckte jag var lite kul, så här kommer min bild till veckan tema verktyg.


Datorer

Sedan urminnes tider har vi tänkt köpa en exern hårddisk för att säkerhetskopiera bilder och sånt. Nu, äntligen har det blivit av. Så nu ska jag sätta datorn i lite arbete och låta den göra överföringen Medans jag lägger mig och läser en bok, hoppas att allt går bra och att Anders diskar ordentligt. Det är ingen hemlighet att min dator är lite tjurig ibland, den brukar skrika till mig något om virituellt minne och att C är fullt.

Utblommat

Veckans Fototriss är utblommat. Här är mina tre bilder på temat.
 

Vit saltgurka

Kindagurka. Vit saltgurka från östergötland.

Den vita saltgurkan från Östergötland måste vara den godaste saltgurkan som finns. Ända sedan jag kom hem från Linköping har jag längtat efter den. Tusen tack Jonas och Alexander som sprang Linköping runt för att leta gurka.

Följ min blogg med bloglovin

Återbruk

grytunderlägg gjort av vinkorkar

I dag fick jag en släng av inspiration och bestämde mig för att göra ett nytt grytunderlägg. Det här med återbruk är inte så dumt, först får man dricka en massa vin och sen får man ett grytunderlägg på köpet! Inte så tokigt va?

Mörkrets hjärta

Boken mörkrets hjärta av Joseph Conrad

Boken Mörkreta hjärta av Joseph Conrad handlar om en kille som är kapten på en flodångare som går på en flod i Afrika under 1800-talet. Inte alls en dum bok faktiskt.


10 böcker

10 böcker, mycket papper, kataloger, massor med skisser, oräkneliga anteckningar, pennor, linjaler och mycke annat är vad som finns på mitt skrivbord just nu. Det är mycke nu, mycke att tänka på och mycke som måste bli rätt. Men det är väll kanske så det ska vara när man skriver sitt examensarbete. Har ni tänkt på att jag är snart färdig med plugget!


Fia söker nytt hem


Visst är hon söt katten Fia? Men det är inte allt hon är, hon är också mobbad av sin kattkompis. Därför söker Fia ett nytt hem där hon inte behöver vara rädd. Fia är drygt ett år gammal och enligt uppgift en tättego och trevlig katt. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer eller kanske träffa Fia.Drakar

Av någon anledning avslutades krogrundan i går på Corsika. Där fanns det drakar vill jag lova. Korta drakar, tjocka drakar, långa drakar, blonda drakar, hungriga drakar, törstiga drakar och drakar på jakt. Drakar drakar drakar… I studiesyfte var det väll intressant, men det är inget ställe där jag tänker börja hänga om nätterna framöver. Låt mig inte bli en drake, snälla slå mig med något hårt när det börjar barka.


Utklassning!

0-470ceb0727fe477258f8987c7a9e9497.png

Behöver jag berätta att vi vann överlägset över gamlingarna.


Spela spela spel

36e534352902bfd1da9619a82b1739fb.png

Än så länge går det bra för vårat lag. Men vi får väll se hur det går.


Dagens kakaÄr kladdkaka enligt Emilias Recept. Fast den är alltid godare när hon gör den! Nu = Kaka + Idol = sant.

Svenska hollywoodfruar

Såg ni programmet Svenska hollywoodfruar på tv3 i går? Ja vad ska man säga, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har inte massor med miljoner, drivor med smycken eller dyra bilar. Men jag behöver inte heller vara ”tipp topp” jämt, uppröra mig över hur parfymflaskorna står eller spekulera om att barnflickan är avundssjuk. Det kanske inte är så dumt att se dom som har det "verkligt bra" för att förstå hur bra man har det.


Se upp !

När jag såg rubriken "Farligaste kakan på jobbet" på Dagens industri började jag genast tänka på smakförstärkare, konserveringsmedel och stabiliseringsmedel. Men vad fel jag hade, det handlade om kakrelaterade olyckor under fikaraster. Vilken kaka ska vi då passa oss extra noga för? Jo, dubbelkexet med vaniljkram!


Saft och sylt


Eller sylt och saft. I vilket fall har det nu har det kokats både och på svarta vinbär. Väldigt gott!


Favoritgodis?


Historien upprepar sig


Förlåt om jag är tjatig. Men nu är det typ fjärde gången i rad som den här möbelaffären skickar ut ett reklamblad med lite tveksam stavning. Tror att jag ska ringa dom på måndag och göra dom uppmärksam på detta.Äkta norrlänning?

En något förkortad version av ett mail som kom till mig i dag.

Du vet att du är en äkta norrlänning när:

 1. du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E10:an
 2. "semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren
 3. du mäter avstånd i timmar
 4. känner flera stycken som har kört på en ren
 5. du naken kan växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka
 6. du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang
 7. du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem
 8. du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft
 9. du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon
 10. du kan namnge alla som du tog examen med
 11. du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest
 12. du har varit på renmärkning
 13. skolorna inte stänger för att det snöar
 14. du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder
 15. du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll...det fanns bara ett
 16. du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts
 17. helgspänning innebär att åka till IKEA
 18. din lärare förväxlade dig med ditt syskon...eller din moder/fader

Det är väll bara att erkänna, jag har norrlänning i mig. Hur mycke norrlänningar är ni?


Allvarligt talat

Läste på DN att IKEA:s byte från typsnittet Futura till Verdana i den nya katalogen har väckt starka känslor i Storbritannien. Om jag inte hade läst detta hade det gått mig alldeles förbi. Sen kan jag tycka att det är lite lite att uppröras av, katalogen går ju fortfarande att läsa. Märkte ni att det var bytt? Vart ni upprörda?


Missförstå mig rätt

när diskmaskinen bråkar måste åtgärder vidtas..

Det är inte sambon jag har spärrat in och jag älskar min diskmaskin. Men den kan reta mig till vansinne ibland. Som i dag, jag skulle bara trycka i gång den, inte ens efter vissa meningsutväxlingar ville den gå ordentligt. Men den som ger sig vinner inte och nu går den så fint där inne i köket.


Mer bärplockning

Vi for ut i förmiddags för att plocka lingon. Kan väll säga att det gick sådär, blev mest att gå runt i skogen och glo i backen. Efter några timmars yrande kom vi tillsist hem med 1.9 kilo rensade bär. Har hört någon säga att det är ett dåligt bärår i år, jag håller helt med. Någon som haft bättre lycka i lingonskogen?


Vinbär

601902d68aba387ebeaceefa9c52d64b.png

Här plockas det vinbär. På en timmes plockning blev de 4,5 kilo vinbär.


Dry Martini


Rörd och med oliv. Mm, riktigt gott! Jag har gjort lite efterforskningar och jag tror faktiskt att James Bond har fel, han vill ju ha den ”Shaken, not stirred”, En Martini ska röras vad jag förstår. Hur vill ni ha den?


Köttfärslimpa

En gång fick jag ett recept på köttfärslimpa och i dag gjorde vi den till middag. Oj va gott de var! Köttfärslimpa fylld med champinjoner, ruccola, parmaskinka och mozzarella. Serverad med potatis sås och sallad. Tack Annica för receptet.


Fyndat!


Jag vill nog påstå att jag fyndade i dag. Hittade de här skorna i en reahylla som jag gick förbi. Precis i rätt storlek och till det eleganta priset av 118 kr.


Ny Blogg


Nu har lillasyster börjat blogga.

Fluortantens dag

Läste på DN att det är fluortantens dag i dag. Och det är väll lämpligt att fira men en.. fluorskölj. 
 


Saftmaja

Jag trodde att det bara var att köpa en, men de har visat sig inte vara så lätt. I Luleå finna det inte en butik(som jag kan komma på) som säljer saftmajor och lika många som är intresserade av att ta hem. Blocket inger inte heller något hopp, det fans en i Boden men den var såld fortaren än jag vet inte vad. Jag vill ha en saftmaja! Någon som har en över?  


RSS 2.0
Luleå
Detaljerad prognos