Väskan är uppburen

Nu ska den bara packas.. Men först måste jag fundera ut vad jag ska ha med mig och ska de plockas fram. Hum, det kan bli sent i kväll. I morron förmiddag åker vi.

Hur i god tid brukar ni packa före en semester?


Dagens kakaI dag är det hallonpaj som gäller. God var den! och den som har tur kommer att få smaka.

En bra bokSommarens andra bok är färdigläst. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson är en trevlig bok all läsa på stranden, i parken och före man ska sova. En bra bok helt enkelt.

Första doppet

Dagen har tillbringats vid Tjuvholmsundet. Vi har solat, kastat boll och frisbee, grillat, badat och mått allmänt gott. Vilket underbart väder! Jag vill inte påstå att det var varmt i vattnet, men ett dopp och några simtag blev de.


Vilka har badat ute i år?


Dagens medalj

Dagens medalj går till Ander och Jonas som i dag har backtränat på Ormberget.
Bra jobbat gubbar!

Gårdagens efterrättHallonmoussetårta som smaskades på i trädgården i goda vänners sällskap.


Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Luleåbloggkartan.se!

Första turenFörst turen med kanoten startade vid badplatsen på Lulsundet och gick genom Björkskatafjärden, Björsbyfjärden och till Sinksundet där vi vände och paddlade tillbaka. En fin sväng en härlig sommarkväll.


Det brinner

Det brinner på Skutvikens industriområde i Luleå. Läs mer på NSD. Någon mer än jag som tror att vi kan vänta oss en REA på Expert?


Grattis Manfred


Nu börjar det

I sommar ska vi paddla genom olika vatten, vara uppe hela natten och kanske jaga katten.

Kanoten ska packas med fika, nu på Lule vi ska kika.


Labbråtta

I dag har jag lånat ut min kropp, eller rättare sagt mina öron, till forskningen. Studien handlade om hörselskador och brus. Man fick bara var med om man var normalhörande. Det var skitsvårt! Men kul.


En svensk klassiker

  1. Engelbrektsloppet , 60 km eller Vasaloppet/Öppet Spår, 90 km
  2. Vätternrundan på cykel, 300 km
  3. Vansbrosimningen 3 km
  4. Lidingöloppet, löpning, 30 km

Det låter lite jobbigt, men också lite kul. Bortsett från simningen, i dag var det 13.7ºC i Västerdalälven där en del av simningen genomförs.

Någon som vill vara me?


Läser just nuJust nu läser jag Zahiren av Paulo Coelho. Det är en trevlig bok. Alkemisten och Elva minuter är också bra böcker av honom.

Någon som har ett förslag på vad jag ska läsa resten av sommaren?

Byanamn

Att det finns en by som heter Hej vet vi ju redan. I samma del av skogen finns också byarna Snipp, Snapp, Snorum och Basalorum(numera utdöd).

Vilken av alla Sveriges byar har det bästa, roligaste eller konstigaste namnet?


Borta bra..

.. men hemma bäst. Nu är vi hemma igen efter några dagar i det fria. Det har vart jättehärligt att vara ute ett par dagar. O jag lovar att det var lika skönt att komma hem och kliva i duschen. Nu är röklukten borta, håret är rent och skiten under naglarna borta. HÄRLIGT!

Hur har eran midsommar varit?

Fula ord


Delar va sällskapet fick tillfälle att använda sina fulaste ord.. och inte lät de vackert.


Hallå där!

4f578692d3b851fe9e8e9ffbbd07cacf.png


Nu är vi på väg hem. Någon som listat ut vart vi varit?


Efter middan

156d3e89806b635728ed9eb892255154.png


Får killarna ta hand om disken.


Första stoppet

0-65fc5b82c3d78ad921567c05275396ac.png


Kompanjonerna är upplockade.


Midsommar

Jordgubbar och skumpa är fixat. Bilen är packad. Nu flyr vi fältet för att fira midsommar och förlovningsdagen på hemlig ort.

SommarteckenÄr inte det här ett tecken på att det är sommar så säg? Nu är det bara värmen som saknas.


FotbollSå här såg det ut när Sverige mötte England i fotbolls VM i Tyskland för ett par år sedan.


Till er som undrat

Mötet jag hade i dag gick bra! VÄLDIGT BRA! Så nu ser jag fram emot hösten med allt vad den har att erbjuda vad gäller nya samarbeten, spännande projekt och hårt arbete. Tack till alla som höll tummarna för mig i dag!


Dagens medalj

I dag vill jag dela ut en medalj till Frank som i går sprang ett 10 mil långt lopp i Biel Schweiz. Bra gjort!


Vad gör jag för fel?Tänkte att jag skulle prova spela harpan på gatorn.. det gick inte så bra..

Bra smak

Jag skulle inte säga att jag är något modesinlle inte häller att jag är speciellt brydd om vad andra har på sig. Men nån måtta får det väll ändå vara. Man kan inte fira studenten med Foppadojor i knallig färg! Fel av mig, man kan de och jag har sett det med egna ögon.. hua


Prisa gud!

Så i dag kom den äntligen! SKATTEÅTERBÄRINGEN. Jag hade inte väntat mig den förrän slutet av nästa vecka, men man tackar och bockar.


Jag kallar den för RubenSatt ute och läste när den här fågeln kom och gjorde mig sällskap en kort stund. Jag kallar den för Ruben.  


Nautisk mil

Sjömil eller distansminut är ett längdmått till sjös. En Nautisk mil är tio kabellängder. En kabellängd är 100 famnar. En svensk famn är 6 fot. En fot är två alnar. En aln är 24 verktum à 24,74175 mm. Eller kort och gott 1852m.


Dagens kakaKolatäckt chokladkaka pudrat med kakao. mums!

Gamla meriter

När man sitter och rensar datorn från gamla grejer hittar man ibland saker som påminner en om saker man gjort eller vart med om. En del tar man bort direkt och en del vill man spara.

Tror att jag spara den här, eller?


Go morron!

Kläderna är på, frukost är fikad, tidningen är läst, sylten är kokad, tvätten är vikt och soporna är ute. Jag hade planerat en sovmorgon i dag, men hä sket sig visst.

Val i dag

För hundra år sedan hade inte kvinnor rösträtt, inte häller de som levde på socialbidrag, levde i personligkonkurstillstånd, ej genomfört värnplikten eller var utlandsboende fick rösta. Inte förrän 1989 hade alla svenska rösträtt på lika villkor.


Vallokalerna stänger om ca 30 minuter. Jag tycker att man ska ta tillvara på möjligheten att rösta, för som det var tidigare vill vi väll inte ha de?


Skvaller

Jag har hört att det snöar i både Arjeplog och Juoksengi. Därför kan jag glädja min i att vi har mulet med inslag av regn och hagel. Tycker ändå synd om er, det är juni och ni förtjänar bättre väder än så, sommaren är nog kort.


På tapetenLite nytt på hallväggen hemma. Man kan väll se det som ett porträtt av löpning. En hyllning!

MarmeladKokade lite svartvinbärsmarmelad på de sista svarta vinbären jag hade. Inte för att jag är så mycke för marmelad, men det finns ju andra som är. Gott vart de i alla fall.

Sommarlov

Nu börjar sommarledigheten! SKÖNT! Dom här sista veckorna har det vart mycket att göra. Men nu, nu blir det annat! Dagarna ska ägnas åt löpning, fönsterputsning, kakbak, solning, bloggning, blodgivning, målning och träffa vänner. Har också ett möte inplanerat den 15/6 som jag har stora förväntningar på. Sen blir det semester med gubben.


Mormors nystmaskinTips till alla som vill ha något att göra: Plocka fram en rolig grej (förslagsvis din mormors nystmaskin) och rita av den.

Nya leksakerI dag har jag provar min nya pulsklocka med tillhörande GPS sensor och flow link för dataoverföring. Funkar hur bra som helst! Jag är jättenöjd.

Många tack till er som hjälpt till med finansieringen!

En geting i sängen

Jag hade gått och lagt mig, tyckte att det var lite varm så jag lät en fot(och nedre delen av benet) ligga utanför täcket. Då kände jag något på benet, typ som en fjäder, så jag sparkade till lite. Det på benet kom tillbaka. Jag satte mig upp och skrek! DET ÄR EN GETING I SÄNGEN! Tur för mig att jag har en tapper man som utan att tveka och med stort mod kom till min undsättning.


RSS 2.0
Luleå
Detaljerad prognos