Finalist!

Sjukt smickrande och enormt hedrande. Jag är i final i torsdagsfotos tävling tidens tand. Klicka här för att kolla på bidragen och lägg en röst på eran favorit!


BokstäverTemat för veckans fototriss är bokstäver. Fler bidrag hittar ni HÄR.

Äntligen!

Äntligen har jag fått provåka skidorna! Det gick bra och var väldigt roligt! Nu längtar jag till nästa gång, men det lär tyvärr dröja eftersom vi inte har tillstymmelse till snö här hemma. Men nu har det i alla fall blivit lite kallt så det kanske är på gång. Hoppas hoppas.


Tidens TandTemat för torsdagsfoto den här veckan är tidens tand. Förutom att det är en kul utmaning är det också en tävling där priset är ett Gråfilter ND2 från tvspelsweb.se.

Utmaníng

Jag har blivit utmanad av Elin.

Utmaningen går till så här: Gå in på mappen “Mina bilder” och välj den 4:e eller 7:e mappen. Välj sedan den 4:e eller 7:e bilden. Skriv lite om den och publicera den på bloggen.Vad ska man säga om bilden? En sån där som bara togs för att när vi spelade Yatsy en gång.

Jag utmanar: Lisa, Munin och EM

Varför ska det vara enkelt?

Det här hollo-kortet är ju inte så dumt, du laddar det med pengar och så kan då åka rabbaterat med Luleå lokaltrafik och Länstrafiken i norrbotten.

Vad som däremot är riktigt korkat är att om du köpt kortet på LLT kan du inte fylla på det på busstationen, men du kan köpa samma kort där. Tyvärr glömde jag fråga tanten i kassan om jag kan fylla på kortet jag köpt där på LLT, antagligen inte..

När jag inte kunde fylla på mitt kort på busstationen tänkte jag att då köper jag väll biljetten här men det gick inte heller, den var jag tvungen att köpa på bussen och betala kontant. Så jag fick rådet att gå på pressbyrån och köpa något litet och på så vis få tag i kontanter..ok, man kan inte köpa bussbiljetter på busstationen..

När jag väl skulle kliva på bussen tänkte jag att jag köper en tur och returbiljett så har jag gjort bort allt biljettköp för dagen. Någon som tror att man kan köpa en tur och returbiljett från Luleå till Piteå och tillbaka? Naturligt vis inte!


TreI dag är temat för ordlös onsdag tre. Fler bidrag hittar ni HÄR.


RundTisdagstema i dag är rund. Fler bidrag hittar ni HÄR.


Dagends medalj

I dag vill jag dela ut en medalj till Andreas som har ägnat hela kvällen åt att vallning av våra skidor samt utbildat oss i hur det ska göras och varför. Tusen tack!


Finalist!

Jag är finalist hos lördagslinsen! Det är så roligt för bilden jag hade var ett litet experiment för mig, har ju aldrig tagit den typen av bilder tidigare. Tryck HÄR för att komma till omröstningen och rösta på den bild ni gillar bäst!


Skön

Temat för dagens fototriss är skön. Det är ju mycket som är skönt, så det har funderats lite här. Till slut vart det att fota en skönt formgiven pryl som jag hittade här hemma. Fler sköna bilder hittar ni HÄR.Form

Temat hos lördagslinsen i dag är form. Oj, det var brett.. Man kan ju ta nästan vad som helst, för det mesta har ju en form. Jag valde i alla fall droppformen. Fler former hittar ni HÄR.


Det snöar!

Hoppas det fortsätter, hoppas det kommer mer, hoppas det får vara lite kallt, hoppas, hoppas. Jag vill ju ut och åka på mina nya skidor! NU!


BroarTemat för dagens torsdagsfoto är broar. Fler bidrag hittar ni HÄR.


SpegelvändOrdlös onsdag med temat spegelvänd. Fler bidrag hittar ni HÄR.


HerligI dag är det måndagstemat herlig. Jag tycker det är härligt när man slipper gå nedför ett högt berg man ägnat halva dagen åt att gå upp på. Fler bidrag hittar ni HÄR.


Fult

Temat för veckan fototriss är fult. Det här är något jag verkligen tycker är fult. Andra bidrag på temat hittar ni HÄR.


PepparkakorI dag har vi bakat pepparkakor. Det blev krokodiler, grisar, hjärtan och giraffer. Vi fuskade lite och köpte en färdig pepparkaksdeg. Men den var ekologisk, så det var inte så farligt.

Skidor

Spargrisen är plundrad och man kan väll nämna att bankmannen inte skrattade när vi var och växlade in pengarna. Men nu, ÄNTLIGEN, har jag blivit med skatskidor! Nu måste det bara komma lite mer snö så man får åka upp på ormberget och testa grejerna. Spännande.


AdventskalenderJag har fått en adventskalender av min mamma. Inte en sån där vanlig med luckor utan en en tekalender. Den har 24 olika tepåsar, en för varje dag, som är ekologiska gröna eller örtteer. Perfekt! Jag älskar att dricka te till frukost! Visst var det en kul grej?


Macro/NärbildsfotoFler bidrag hittar ni på torsdagsfoto.


GymnastikKlicka HÄR för att se andra bidrag på ordlös onsdag tema gymnastik.

Önskelistan

Nu är min önskelista färdig och uppklistrad på städskåpet. Den blev lång i år, drygt 2 meter. Jag tror att det beror på att jag är fattig student och sällan kan köpa saker jag behöver och vill ha. Eller så är det för att jag tycker att det är så roligt att skriva listor, ja vet inte.. I vilket fall hoppas jag att jag uppfört mig väl i år så att jag kanske får en liten present till födelsedagen, jul eller examen, men vem vet.


JAG VANN!

Visst är det lite festligt! Jag vann fototävlingen Erica hade med den här bilden. Tusen tusen tack till alla som röstade och höll tummarna för mig!


Porträtt

När jag såg att temat för veckans Fototriss var porträtt fick jag panik. HJÄLP! Jag har aldrig fotat porträtt. Och vem vill bli fotad av en amatör som aldrig tidigare fotat porträtt? Först tänkte jag självporträtt, men jag vill ju inte skrämma någon härifrån, så det gick fetbort. Sen tänkte jag på pizzabagaren härintill, men det är så väldigt dåligt ljus hos honom och dessutom känner jag inte honom. Till min lycka hittade jag en frivillig posör, Melwin, killen som räddade skinnet på mig i dag. Tack Katta och Alex för att ni lånade ut er ybersöta son en stund! Fler trissar hittar ni HÄR.
SnöI går kom det lite som snabbt förvandlades till slask. Jag hatar slask. I natt har det kommit lite mer. Nu är det så ljust och fint ute. Men det återståt att se hur mycket som blir kvar..


Flygtrafik under ett dygnDet rör på sig en hel del.. men rätt läckert när man ser det så här.

Mormor på besök

I dag har min mormor vart och hälsat på. Det är alltid så roligt när hon kommer och man är alltid lika mätt när hon far. I dag hade hon med sig en hel paltgryta och flera sorters kakor till kaffet. Så nu känns det som om man inte kommer att behöva äta på flera dagar.Hon är så söt.


BlåOrdlös onsdag, tema blå, fler bidrag hittar ni här.


Jag är finalist!

Jag är finalist i tävlingen ”best of 2009” som Erica har på sin blogg! Kul va? Jag tycker det är jätteroligt!

Klicka HÄR för att komma till röstningen, där får ni se många fina bilder och så kan ni rösta på eran favorit(och det gör ingenting om ni gillar min bild som är nr 4).


Desperate housewives

Nu ska jag kasta min raklång i soffan, se housewives på kanal 5 och brodera lite på mitt projekt. Dom är så härliga, underhållande och roliga hemmafruarna på den där gatan och det är nog ett av mina favoritprogram.


Fruktigt

Temat för veckans fototriss är fruktigt. Fler bidrag hittar ni HÄR.
RSS 2.0
Luleå
Detaljerad prognos