Basket

Vi var och såg basketmatchen mellan Plannja och Borås i går. Undra varför man inte gör såna saker oftare, det var ju faktiskt riktigt trevligt. Sen gjorde det ju inte saken sämre att Plannja spelade bra och spöade Borås. Spelade bra? Det vet jag inget om, men dom vann i alla fall!


Ulla bellaKommer ni ihåg Ulla bella? Det gör då jag i alla fall och jag tror att dom hade ganska himla roligt när dom gjorde inspelningarna.


Best of 2009?

Det är fototävling hos Erica med temat ”Best of 2009”. Det här är mitt bidrag i tävlingen. Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Halloween på ICA

Dom har gjort halloween på ICA. På hela frukt och grönt sitter det små söta hasselnötsspindlar. Jag kunde inte låta bli att föreviga en va dom.


Sjukt onödigt

Jag tycker att det är sjukt onödigt att slå sönder saker, i alla fall saker som inte är ens egna, och speciellt när det drabbar andra. I dag var det dags igen, någon korkad typ har slagit sönder busskuren, och jag kan inte låta bli att irritera mig när jag möts av detta på morgonen. Vad retar er?


Gårdagens efterrätt

Pannacotta, en av mina favoritefterrätter. Gott var det också att äta upp resterna av den i dag.  


Rosa

Temat för veckans fototriss är rosa. Fler bidrag hittar du HÄR.


PS

Filmen var så bra att Jonas han göra ett trolla av mitt knådsudd utan att missa något viktigt.


Kvällen i stora drag

Kvällen började med att några goda vänner kom hit vi drack en dry martini, käkade lite god mat, drack lite gott vin, åt lite god efterrätt och spelade lite yatzy och surrade lite. Det var väldigt trevligt. Sen håvade Jonas upp en skräckfilm, jag gillar egentligen inte skräckfilmer, men vi såg i alla fall. Den hette Gag(tror jag) och den var inte bra, se inte den!


Om det då bara hade varit en..

Hos oss är det duvorna som lägger beslag på fågelmaten och det är inte bara en, det är hur många som helst. Jag vet inte, men jag tycker att den ser ut att vara ganska nöjd med att ha skrämt iväg alla småfåglar. Därför skrämde jag iväg de, i två minuter i alla fall..


Svart och brun

Fredags färger den här vecka är svart och brun. Ganska brunt och lite svart..


Ut med det gamla

I dag har jag gjort en liten välgärning. Jag har gett blod. Det gick jättebra och tanterna på blodcentralen var jättegulliga och duktiga på att sticka. Det värsta med at ge blod är det där sticket i fingret dom ska göra före. Inte för att det gör ont direkt, men det är obehaglig och jag gillar det inte.


Westernridning

I helgen har jag gjort något vansinnigt roligt, jag har ridit westenridning. Jag red ju mycket förr, men det var massor med år sedan, så jag kände mig ganska ringrostig på hästryggen. I vilket fall var det här något helt nytt för mig och inte alls något dumt sätt att rida. Måste erkänna att jag är väldigt sugen på att ta upp ridningen igen och inte omöjligt att det blir westenridning istället. Tusen tack Catrine för lektionen på sin härliga lilla häst!


Rost

Temat för veckans fototriss är rost.
 

Ekologiska leksaker

Det är ingen hemlighet att jag föredrar ekologiska grejer. Kolla HÄR vilka himla fina ekologiska leksaker. Jag tycker att det är både bra och roligt att det börjar komma mer och mer ekologiska prylar på olika områden. Den där gräshoppan som dansar i solen och den mjuka hunden tyckte jag var hur söta som helst! Tyckte ni om någon?


TomglasspeletJag har skrivit om rolighetsteorin i ett tidigare inlägg. Nu har rolighetsteorin gjort timglasspelet och det är så roligt. Jag tror verkligen att om tråkiga saker var lite roligare skulle fler folk göra dom.


Spontanbio

Fredagskvällen bjöd på en spontanbio i goda vänners sälskap. Filmen då? Jo, vi var och såg Bröllopsfotografen. Filmen var helt ok, den var rolig, med ett tänkvärt budskap och dessutom påminnde den mig om att batteriet till kameran behövde laddas.


Lyxfällan

Jag sitter och ser lyxfällan på TV3 och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Egentligen blir jag lite arg. Hur kan folk ha så groteskt dålig koll på pengar och sin ekonomi? I min värld är det ganska enkelt, när pengarna är slut slutar man handla. Hur svårt ska de vara?


FingerborgarJag, som alla andra damer, gillar att få presenter. Gulliga gubben, han har fattat det. I dag kom han hem med tre fingerborgar till mig. Vet inte om det är så att han är rädd att jag ska skada mig nu när jag har börjat brodera eller om det är så att han är sugen på att prova själv. Vad tror ni?


Att brodera när man är trött

Det är ingen superbra ide att brodera när man är trött. Tänkte här för en dag sedan att jag skulle brodera lite, jag bestämde mig för att brodera text. Sagt och gjort jag plockade fram mönstret, väven, nål och tråd. När jag hade broderat en halv bokstav såg jag till min förskräckelse att jag hade börjat med ett A. A, det var ju G jag skulle börja med! Galet..

Någon annan som gör fel när dom är trötta?


Tävling

Nu är det en tävling på Kajsas kondis där man kan vinna boken "Muffins, små pyntade cupcakes" av Susannah Blake. Och eftersom jag älskar kokböcker och i synnerhet de om efterätter och fika så måste jag vara med och tävla. Nu håller jag tummarna för att den här godingen till bok ska bli min.

Vill du också vara med? Klicka HÄR!


Så här ser det ut där jag är idagFler bidrag hittar du HÄR.

Björn

Jag hade aldrig förväntat mig att få se en björn i vilt tillstånd. Men i dag hände det, vi fick se inte bara en björn utan tre björnar!
Kvinnostaden Shakebao

Läste den här artikelnexpressen. Tydligen har det spridigt sig i kinesiska medier att det finns en stad i norra norrland med 25 000 innevånare som samtliga är kvinnor varav största delen lesbiska och skogshuggare. Helt otroligt! Hur kan man ens komma på en sån grej, känns inte direkt som att en sådan stad skulle överleva speciellt många generationer. Men dom kanske har kararna i ett litet skåp hemma och bara plockar fram dom ibland till lite speciella tilfällen..


Nytt te från FriggsJag dricker alltid te, grönt te, till frukost. Därför vart jag så glad tidigare i veckan när jag hittade en ny sort från Friggs, citron och fläder. Nu har jag hunnit prova det och det var faktiskt riktigt gott. Men jag tror ändå att citron ingefära är min favorit fortfarande. Vilket är erat favoritte?

En hälsning från Hamburg


Jag älskar när jag hittar ett vykort i brevlådan. I dag är det lillasyster som har gjort mig glad genom att skicka ett vykort från ett höstruskigt Hamburg.

Punktering

Enligt Wikipedia kan punktering betyda:


1. Håltagning av något som:

  • punktering av en böld
  • punktering av en lunga
  • när ett luftfyllt däck punkteras

2. Att man markerar något med punkter, till exempel punktering av en linje (i stället för streckning eller heldragning).


Frågar ni mig betyder det irritation, promenad och pyssel.


Lite roligareDet behövs lite roliga saker. Eller vad tror ni?

Svar till anonym

På ett tidigare inlägg om norrlänningar fick jag av anonym kommentaren:

"skolorna inte stänger för att det snöar" var gör dom det? okej, i spanien kanske eller så, meni inte i sverige väl? eller?

Först vill jag säga att inlägget inte behandlade någon absolut sanning utan var mer på skämt. För det andra finns det faktiskt skolor i Sverige som har stängt på grund av snö. HÄR är ett exempel.  

Inspirationskälla

Temat för veckans Fototriss är inspirationskälla.


STANNA! Annars skickar jag hunden på dig!I dag har vi varit på öppet hus på I19, lillebror gör ju lumpen där. Bland mycket annat visades hur hundarna på F21 tränas och vad de tränas för. Så när någon med en sådan hund säger åt dig att stanna gör du nog klokt i att lyssna.


På gammalt vis

Jag hittade våran gamla systemkamera i dag. I den satt det en svartvit rulle men några bilder kvar. Så jag sprang ut i trädgården och fotade slut på den. Nu ska jag fara och lämna in den på nått ställe som kan framkalla bilderna. Behöver jag säga att jag är vansinnigt nyfiken på vad som finns på rullen?  


RSS 2.0
Luleå
Detaljerad prognos