Jag vill kasta en vattenballong på någon..

..så att det händer något. I dag har jag väntat, fyllt i två papper, väntat, pratat, sökt en annan person, väntat, gått ett varv funt huset och nu väntar jag igen eftersom den jag söket är sjuk. Jag behöver väll inte säga att jag är lite less.


Svarta vinbär

I dag har jag och gubben plockat lite svarta vinbär.  Jag hoppas att det blir att plocka lite till åt veckan. Sen blir det nog att koka lite saft och marmelad. Vad mer kan man göra av svarta vinbär?


I brevlådan


Förutom all tråkig reklam och en tidning fick jag fyra vykort med posten i dag! Jag älskar att få vykort och jag sparar vart enda ett i en låda. Sparar ni eller slänger vykort ni fått?


Slumdog millionaire


Slumdog millionaire skriven av Vikas Swarup handlar om en kille som svarat rätt på alla frågor i "vem vill bli miljardär?", hur han anklagas för fusk och hur han var så svara rätt på frågorna. Jag säger då bara de, vilken bra bok, läs den!


Nu har det sinat i mitt boklager. Någon som har tips på en läsvärd bok?


Heavy shopping


Eller så inte. Efter att ha gjort några tråkiga "måsteärenden" på stan tillät jag mig själv att titta på böcker. Ganska fort hittade jag två som gillade, Italienska desserter och frestelser av choklad. Jag älskar kokböcker, speciellt med desserter, praliner och andra godsaker. Men jag köpet sandformar i stället, 4 stycken för 7 kr, det passade min budget lite bättre. Visst är dom ganska fina?


Vilken superhjälte är du?

Fantomen
57%
Kattkvinnan
48%
Stålmannen
46%
Spindelmannen
42%
Batman
42%
Robin
39%
Hellboy
36%
Wolverine
34%
Hulken
4%
Du är en levande legend
som har ditt hem i djungeln.

Testa vilken superhjälte du är!


Ha ha. Jag är tydligen Fantomen. Likheten är slående.. Vilka hjältar är ni?

Särskrivning

Jag är ganska tolerant vad gäller stavning och så. Men särskrivning, de stör mig lite. Varför kan folk inte lära sig att skriva ihop sammansatta ord? På best of blocket kan man hitta både "billiga barn cyklar", en "hel vit katt" eller "skriv hjälp".  Någon som vill ha en halv katt?


Jonas Gardell


Jag måste få säga att Jonas Gardell skriver väldigt bra, han är rätt briljant faktiskt. Fru Björks öden och äventyr är en härlig bok om en kvinna, fru Björk, som en dag bestämmer sig för att lämna sin man och sticka utomlans. Mer tänker jag inte berätta, men jag kan rekommendera att läsa boken.


Vad betyder skylten?

0-61f45423b47369cff85bdc00b94cef56.png


Vad är det här för skylt? Nåon som har ett förslag?


Geocaching

I dag har jag testat Geocaching. Pappa håller på med de där så vi fick låna GPS:en och så gav han oss lite snabba instruktioner sen var det bara ut och leta. Så sprang vi omkring som nå yra höns där i skogen ett tag tills vi hittade "skatten". Det var faktisk både lite kul och spännande. Prova på om ni får chansen!


Kampen mellan kvinna och manEfter en trevlig kräftskiva spelade vi en omgång "kampen mellan kvinna och man". Jag måste säga att jag gillar det spelet! Det är lagom komplicerade regler, man kan spela många tillsammans och så är det roligt. Vilket är erat favorit sällskapsspel?


Trainee hos kustbevakningen


Skorna i stolpenDet var någon som sa en gång att där ett par skor hänger i en lyktstolpe där kan man köpa droger. På Wikipedia finns många andra förklaringar som: att hedra slutet av ett läsår eller ett kommande äktenskap, det har begåtts ett gängmord på platsen, ung man har förlorat sin oskuld eller att det är stulna skor som kastats upp som mobbning. Eller så är skorna bara uppkastade av någon annan outgrundlig anledning eller kanske ingen anledning alls. Vad tror ni?


Från inkorgen

DET HÄR HAR JAG (ÄRLIGT) LÄRT MIG AV MINA POJKAR:

 1. En extra stor vattensäng rymmer nog med vatten för att fylla ett hus på 100 kvadrat till ett djup på tio centimeter.
 2. Om du sprutar hårspray på dammråttor och kör över dem med rullskridskor kan de självantända.
 3. En treårig pojkes röst kan på något magiskt sätt överrösta 200 vuxna i en full restaurang.
 4. Om du hakar ett hundkoppel över en takfläkt är motorn inte stark nog för att rotera en pojke på 20 kilo iförd Batmankalsonger och mantel. Däremot är den stark nog att, ifall det hänger en färgburk från den, att spruta färg över alla väggarna i ett vardagsrum på 36 kvadrat.
 5. Det är inte bra att kasta upp tennisbollar mot en roterande takfläkt. När du använder takfläkten som slagträ måste du kasta några
      gånger innan du träffar. En takfläkt kan slå en tennisboll ganska långt.
 6. Glaset i fönster (även om det är dubbla rutor) stoppar inte en tennisboll som slagits av en takfläkt.
 7. När du hör toaletten spola tillsammans med orden "Hoppsan" är det redan för sent.
 8. Bromsvätska blandat med klor bildar rök. Mycket rök.
 9. En sexårig pojke kan göra upp eld med en flintasten även om en 36-årig man säger att det bara går i filmer.
 10. Vissa legobitar passerar lättare än andra genom en fyraårig pojkes matsmältningskanal.
 11. Trolldeg och mikrovågsugn bör inte användas i samma mening.
 12. Superlim heter så av en anledning.
 13. Det spelar ingen roll hur mycket gelatinpulver man häller i simbassängen, man kan ändå inte gå på vattnet.
 14. Bassängfilter tycker inte om gelatinpulver.
 15. Sopsäckar är inte bra fallskärmar.
 16. Stenkulor i bensintanken låter väldigt mycket medan man kör.
 17. Du vill INTE veta vad det är som luktar.
 18. Titta alltid i ugnen innan du startar den; plastleksaker tycker inte om ugnar.
 19. Brandkåren har en responstid på fem minuter.
 20. Centrifugen på tvättmaskinen gör inte daggmaskar yra.
 21. Däremot gör den katter yra.
 22. Yra katter spyr upp dubbelt så mycket som de väger.

Tack Veronica för ett gott skratt!


Ett tänk jag gillar


Oj vad glad jag blev när jag såg denna. Vad vart jag glad över då? Jo, C901 Greenheart är tillverkad av återvunnen plast, målad med vattenlöslig färg, har digital manual och liten förpackning. Ett steg i rätt riktning!


Äntligen!

I dag kom den äntligen, IKEA katalogen! Det känns som om jag var den sista människan som fick hem den. Nu ska jag luta omkull mig en stund och spana in alla nyheter. Jag hoppas på att hitta några trevliga dessertskålar, några bra kakburkar och lite snygga kökshanddukar. Har ni hittat några favoriter i den nya katalogen?


Inte för att vara taskigMan jag tycker det verkar som om det gick lite för fort för möbelaffären att sätta ihop sitt reklamblad. Eller?


Vid floden Piedra satte jag mig ned och grätVid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho är en väldigt trevlig bok att läsa.


Dagens kakaNew york blueberry cheesecake ur Leila Lindholms bok "a piece of cake". Vilken otroligt god kaka! Gubben längtade hela dagen efter att få provsmaka kakan och jag tror att han också gillade resultatet.


Inget att göra?

Så kan du ju alltid gå ut och springa en runda. Om inte de känns lockande kan du ta en titt på  356 Luleå och 365 saker. Där finns massor av förslag på saker man kan hitta på såsom att baka en hermankaka, sälja sitt hår eller hoppa hopprep!


Inte gnäller jag inte!Dagens middag bestod av grillad rödvinsmarinerad renfilé med sallad, haloumi, oliver(direkt från grekland),  potatisgratäng och ett glas gott ekologiskt rött vin.


En kvinnas list

Saxat från tjuvlyssnat.se.


Liseberg, Göteborg

Två tjejer ~15 står i kön till Balder.
Tjej 1: Asså jag kan inte ens vara hemma längre, så fort jag går innanför dörren så kommer mamma och lassar massa disk på mig.
Tjej 2: Oj då, stackars dig.
Tjej 1: Äh, jag bara ställer in allt smutsigt i skåpen igen. Hon tror det är nåt fel på diskmaskinen och håller på och kollar och kollar och tar upp massa tid. Det är väldigt underhållande faktist. Bättre än TV.


Linus på linjenÄr han inte härlig han Linus på linjen! Nu hoppas jag att ingen annan heller försöker fuska med källsorternigen. OK?

Jag kan lika gärna berätta..


Jag var på ormberget och sprang i dag. Det var riktigt härlig, jag sprang där och funderade på alla möjliga saker, ja löste världsproblem. Så låg den där, mitt på spåret och jag trampande nästan på den, en HUGGORM! Jag gjorde ett tjusigt jätteskutt åt sidan och ett OHO! Då såg jag dom andra.. Skogen var proppfull av bärplockare som alla fundersamt tittade upp på mig.


Med sällskap av svanEfter en ganska regnig dag klarnade det upp. Kvällen spenderades vid en liten tjärn i goda vänners sällskap. Vi gjorde varma mackor, skvallrade lite, fiskade lite och hade allmänt trevligt. Hela tiden simmade en ensam svan omkring i tjärnen.


Förmiddagsdisco

Grannens förmiddagsdisko har just dragit igång.  Det  är disco hemma hos mig. Om jag hade vart aningen bättre på att sjunga skulle jag ha sjungit med i låtarna. Jag tror jag tar en cykeltur istället.


GardellDet vart inte så mycke nytta gjort hos mig i dag. Däremot har jag läst En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Han skriver ju alldeles för härligt. Tror att jag måste läsa en till nån dag.


Hufwudwärk

"Jag will dig lära, hör och märk,

Om du hafwer förr i hufwudet mycken wärk,

Då skall du på din tummelfinger låta äderlåta,

Och om du bak i hufwudet wärk månd få,

Då skall du bak om ditt öra;

Det skall wisst hjelpa, will du mig höra."


Så här står det i bondepraktikan om huvudverk.  Jag föredar en ipren, ett glas vatten och lite vila. Vad gör ni när ni har huvudvärk? Mirakelkurer?


Ny blogg 

Äntligen! Nu har mamma skaffat en blogg. Här kommer vi säkert att hitta goda råd för trädgården och en hel del annat kul.


Mer Gomorra

Det vart i alla fall så att vi såg filmen Gomorra i kväll. Filmen var bra och väldigt fint gjord trots att den är ganska våldsam. Som alltid är det ju så mycket som saknas från boken och en del som är ändrat. Men helt klart en sevärd film.


Visning

Vi var på en husvisning tidigare i dag. Huset var trevligt, området ok och det stod fina äppelträd på gården men huset luktade inte friskt. ja ja, det finns ju fler hus i den här stan.


GomorraGomorra av Roberto Saviano är en intressant bok om maffian i Neapel. Nu skulle man bara ha sett filmen också, men det får bli en annan dag.

GavelnSå här ser den alltså ut, sänggaveln som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Inga mer kuddar som faller ner på golvet, inga mer massakrerade gardiner. Jag är nöjd.


Avgjort

Grattis Visby till segern i solligan. Luleå tog in lite sista veckan men de räckte tyvärr inte hela vägen. Men vi får vara nöjda. Det har varit en bra sommar och det är väll inte slut än hoppas jag.

Dagens kakaHavrekanelbulla, Sommarkaka eller Hubertuskaka? Finns det kanske fler namn på denna goda kaka?


Frisörer

Det är så härligt när man kommer från frisören med ett nyklipp och snyggt hår. En grej som förbryllar mig är att de flesta frisörer verkar gå igång på hår med självfall i och vill genast framhäva de! Dom är ju duktiga och visst det blir väll kanske snyggt, men jag trivs inte riktigt i lockigt hår.


En trevlig kvällEfter en trevlig grillmidda hos Daniel bjöds det på en härlig båttur runt Brändön.  De tackar vi för!

KattilakoskiKattilakoski ligger strax söder om Juoksengi aldeles intill Torneälven. Det är otroligt fint där. Så om ni har vägarna förbi ta er tid att stanna till och gå runt och kika lite eller kanke bada.  

Vem är du i trafiken?

På expressen kan man göra testet: Vem är du i trafiken? Naturligtvis var jag ju tvungen att göra det. Vad blev resultatet? Jo, "Finns du på riktigt? Du är en otroligt laglydig och lugn förare." Vika är ni?

Hur ska de gå?

Solligan är nu inne på sista veckan, den kommer att avgöras fredag den 7/8. Som det ser ut nu ligger Luleå på andra plats 68 timmar efter Visby. Hinner vi komma ikapp eller får vi nöja oss med en andraplats? kommer någon annan att gå om oss?  Vad tror ni?


Tack pappa!

Nu är sänggaveln du byggde på plats. Den passar som en smäck, står stabilt och är jäkla snygg. Tusen tack för hjälpen!


Tummen ner

På Lulekalaset och säkert många andra festivaler är det inte tillåtet att ha med sig systemkamera på festivalområdet. Varför? Jo, det är ett krav som de flesta artister ställer. Löjligt tycker jag. Vad tycker ni?


FotobokJust nu erbjuder Fuji en fotobok till alla som skriver om den på sin blogg eller hemsida. Jag har sett några olika fotoböcker tidigare och de var verkligen jättefina! Jag älskar ju att fotografera blommor så kanske kan vara en idé eller en bok från någon resa som är gjord i sommar eller kanske en kakbok med bilder och recept. Det hade vart kul att kunna ge den i present till någon, för fotoböcker är ju trevliga presenter, jag skulle bli jätteglad om någon hade gjort en fotobok till mig! Vad tycker ni att jag ska göra för fotobok?


Intresserad av erbjudandet? Klicka här.


Simma till Finland!

Vi kunde ju för nått år sedan läsa om killen som skulle köra skoter över havet till Finland, men det gick ju inte så bra. I lördags simmade Anders och Niklas till Finland. Det gick så bra att dom simmade också. Naturligtvis simmade dom inte över havet, utan startade i Juoksengi och simmade över älven.


Dagens pyssel

77a2fac03d36b76f6b499a38c3e6708b.png

Scoubeezz!


RSS 2.0
Luleå
Detaljerad prognos